Wikia


Help pagina

Tijdens het verlopen van het proces op Memory Alpha kan het mogelijk zijn dat sommige pagina’s teruggedraaid moeten worden naar een eerder versie. Door dit te doen wordt de oude versie hersteld en veranderingen worden verwijderd. (Deze veranderingen worden wel in de geschiedenis van het artikel weergegeven.)

Om een pagina terug te draaien kun je het volgende doen: · Klik op de knop ‘history’, vervolgens selecteer je de link van de datum en tijd van een eerder versie die je wil herstellen. (Aantekening: klik niet op ‘huidig’ of ‘vorige’, maar op de datum en tijd link.) · Je ziet dan een pagina met de tekst: ‘Revision as of 11:47 Feb, 2005’ onder de titel. Zorg ervoor dat je de juiste versie hebt geselecteerd waarna je op de knop ‘edit’ drukt. · Je ziet dan een waarschuwing boven het bewerkingsveld dat je herinnert aan het feit dat je een oude pagina bewerkt. Negeer deze waarschuwing en klik op de knop ‘pagina opslaan’. (Zorg ervoor dat je ‘pagina teruggedraaid’ toevoegt aan je samenvatting, samen met een aantekening naar welke pagina je terugdraait.)

In het algemeen zou een pagina alleen teruggedraaid moeten worden in het geval van: vandalisme, overduidelijke onzin en canon overtredingen

Community content is available under CC-BY-NC unless otherwise noted.